Vergunningsvrije portofoon, vijf tips bij de aanschaf
Vergunningsvrije portofoon aanschaffen is voor veel mensen een uitdaging. Dit type portofoons wordt op veel verschillende plekken aangeboden van outdoorshop tot bouwmarkt van zeer veel verschillende fabrikanten. Disseldorp techniek geeft u vijf tips mee die de aanschaf van vergunningsvrije portofoons makkelijker maakt.
-
Kies voor een digitale vergunningsvrije portofoon
De vergunningsvrije portofoon is ook steeds meer leverbaar als digitale portofoons. De digitale variant heeft een groter bereik, betere spraak kwaliteit en een langere batterij levensduur. Drie zeer grote voordelen die er voor zorgen dat u de portofoon nog bete kan benutten.
-
Kies voor kwaliteit
Als professioneel gebruiker wilt u graag het beste uit uw portofoon halen en altijd in verbinding staan met een portofoon waar u op kunt vertrouwen. Door te kiezen voor een portofoon van de hoogwaardige merken Hytera, Motorola, Kenwood of Entel weet u zeker dat u iets goeds in huis haalt.
-
Bekijk de beschikbare accessoires voor aanschaf
Vergunningsvrije portofoon hebben niet allemaal de mogelijkheid om het gewenste oortje of accessoire aan te sluiten omdat niet alle fabrikanten deze accessoires leveren. Het is daarom verstandig om voordat u de portofoon aanschaft eerst te kijken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld oortjes die handig zijn tijdens uiteenlopende activiteiten en werkzaamheden zoals skiën of beveiliging. Wanneer u de portofoon veel gebruikt kan het handig zijn als u hem op kunt laden via een vaste lader en niet een losse usb kabel.
-
Kies het juiste formaat
Vergunningsvrije portofoons zijn leverbaar in veel verschillende soorten en maten. Motorola en Hytera maken ook kleine compacte modellen die ideaal zijn voor in de horeca, retail of beveiliging omdat ze licht in gewicht zijn en discreet gedragen kunnen worden. Kijk bijvoorbeeld naar de Motorola CLP446 met de grote van een mp3 speler of de Hytera PD265LF met de grote van een kleine smartphone. Natuurlijk bestaat de vertrouwde robuuste portfoon ook nog steeds voor de zwaardere omstandigheden.
-
Kies een vergunningvrije portofoon met voldoende standby tijd
De standby tijd van de portofoons in de vergunningsvrije portofoon klasse verschilt vaak. Het is daarom van belang om bij de aanschaf te kijken of de portofoon van uw keuze past bij de stanby tijd die u nodig heeft voor uw werkzaamheden. Sommige vergunningsvrije portofoons hebben niet de mogelijkheid om de lege batterij te vervangen voor een andere opgeladen batterij, neem daarom ook dit bij de aanschaf in overweging. De Hytera Power446 is een portofoon met een gebruiksduur van maar liefst 25 uur waarvan de batterij ook omgewisseld kan worden.
Wilt u meer informatie over de vergunningsvrije portofoon neem dan contact met ons op.