Bodycam Blog deel 4/10 Wetgeving voor Bodycams
Komende weken gaan we de bodycam en zijn toepassingen uitlichten, wekelijks plaatsen we een blog met telkens een ander onderwerp. Deze week gaan we verder met blog 4. Deze week gaan verder in op het onderwerp, Wetgeving voor Bodycams.
Beveiliging en gegevensopslag zijn een gevoelig onderwerp wanneer nieuwe technologieën zoals bodycams zich voordoen. Hoewel er geen specifieke wetten zijn met betrekking tot bodycams zijn er echter wel duidelijke richtlijnen voor het gebruik ervan.
Richtlijnen en werkinstructies
Wanneer u overweegt om bodycams te gaan gebruiken binnen uw organisatie is het belangrijk om uw eigen richtlijnen en werkinstructies op te stellen.
Voorbeelden van richtlijnen zijn onder meer de volledige openbaarmaking van het gebruik ervan, het recht van betrokkenen om toegang tot beeldmateriaal te vragen. Een ander voorbeeld is het vermijden van het langer bewaren van beeldmateriaal dan nodig en toegestaan volgens de AVG wetgeving.
Het is ook belangrijk om de juiste niveaus van gegevensencryptie te gebruiken om hacks of datalekken te voorkomen.
Training
Het is van essentieel belang dat alle medewerkers die bodycams dragen de juiste training krijgen in het gebruik ervan. Ze moeten ook op de hoogte zijn van de voorgeschreven gebruiksbeperkingen en privacybepalingen, zodat ze waar mogelijk publieke zorgen kunnen wegnemen. Wij werken nauw samen met BOAtrainer, zij verzorgen diverse uiteenlopende trainingen, bekijk hun website door op de volgende link te klikken, BOAtrainer.
Kunt u niet wachten op ons volgende blog? Klik dan op onderstaande link om onze Bodycam Aankoopgids te bekijken: Bodycam Aankoopgids Disseldorp Techniek
Wilt u meer informatie, vrijblijvend advies of een persoonlijke afspraak? Neem dan gerust contact met ons op.